In een tropisch temperatuurtje is vorige week de bouw van start gegaan van twee winkelblokken aan het Rio de Janeiroplein in het centrum van Almere Buiten. Over een jaar moet het complex opgeleverd zijn. Boven de winkels komen koop- en huurappartementen. Bellevents maakte van het bouwterrein een heus stadsstrand. Met Braziliaanse danseressen, Caribische hapjes van de ondernemers en een zomerse aankleding waanden de gasten zich even op een tropische bestemming!

Wethouder Ed Anker is blij dat de bouwstart van het complex nu eindelijk is begonnen. “Met de bebouwing van dit plein wordt het naastgelegen Globeplein pas écht een plein. Het moet de huiskamer van Almere Buiten worden.”
Maar vanaf vandaag gaat het centrum van Buiten een nieuwe fase in. Dat is goed voor de vitaliteit van het centrum. De inwoners van Buiten krijgen een welkome uitbreiding van het winkelaanbod.”

Dia1